MSBC HEEP is dé Maastrichtse studenten badmintonvereniging waar je komt voor zowel badminton als allerlei andere leuke activiteiten.

@University Sports Centre, Debyeplein 15

Trainingen: Maandag 19.00-21.00 and 21.00-23.00

HEEP-uren: Donderdag 19.00-21.00

HEEP-uur
HEEP speelt elke donderdag tijdens het zogenaamde HEEP-uur in het University Sports Centre (USC). Tijdens het HEEP-uur dat begint om 19.00 en duurt tot 21.00 spelen we competities.1x per 2 weken spelen wij een interne competitie. De andere week wordt er een laddercompetitie gespeeld, waarnaast ook vrij gespeeld kan worden.
Tijdens de interne competitie worden wedstrijden ingedeeld. Je speelt ongeveer 10 minuten. Bij winst krijg je 2 punten, bij verlies 0 en bij een gelijkspel 1.
Tijdens de laddercompetitie mag je de andere leden die boven je staan op de ladder uitdagen om zo te proberen zelf hogerop te komen.
Na al die sportieve inspanning is er tijd voor ontspanning bij café Thembi.

Training
Naast de gezellige trainingen op donderdagen voor spelers van elk niveau, biedt HEEP de gevorderde speler ook iets extra’s. HEEP-leden hebben de mogelijkheid om, exclusief, een gevorderde training te volgen! De nadruk zal hier liggen op een combinatie van techniek met loopoefeningen. Deze trainingen vinden plaats op maandagen, van 21.00 tot 23.00 en worden verzorgd door Jack Aarts.
De niet-gevorderde speler kan vanzelfsprekend terecht op een van de trainingen die UM-sport aanbiedt (beginnerstraining op donderdag van 17.00 tot 19.00 en basistraining op maandag van 19.00 tot 21.00).
Op het HEEP-uur spelen alle niveaus samen, dus HEEP blijft voor alle niveaus!

Externe competitie
Vanaf september 2009 zijn we officieel lid van Badminton Nederland (de nationale bond). Dit biedt ons ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de regiocompetitie van Badminton Nederland. Hierin spelen wij op verschillende niveaus, zodat iedereen mee kan doen. Ook bondspelers komen bij HEEP dus aan hun trekken!

Toernooien
Elk jaar organiseert HEEP een ISBT: International Students Badminton Tournament. Een ISBT is een ervaring op zich. Badmintonnen met Nederlandse en buitenlandse studenten, mooie feestjes en met z’n allen in de sporthal slapen.
Buiten ons eigen ISBT bezoeken we ook ISBTs van andere verenigingen. Afgelopen jaren bezochten we Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Berlijn, Utrecht, Tilburg, Enschede, Tonsberg (Noorwegen) en Parijs. Zie ook de fotopagina voor een betere impressie!

Naast de studententoernooien hebben vanaf september 2009 ook de mogelijkheid om deel te nemen aan bondstoernooien en -kampioenschappen. Met de investering van het bondslidmaatschap willen we de meer professionele speler ook mogelijkheden bieden om zijn of haar talent verder te ontwikkelen!

Activiteiten
Naast alle badminton-gerelateerde activiteiten organiseert HEEP ook andere activiteiten voor haar leden. Ongeveer elke 6 weken is er een activiteit. Dit jaar hebben we onder andere een walking dinner gehad, zijn we met andere sportverenigingen gaan schaatsen en hadden we een nieuwjaarsdiner.
MORE INFORMATION: www.msbcheep.nl